İlkbahar-Yaz Sezon Trendleri

Written By sasasa on 4 Temmuz 2012 Çarşamba | 04:58

Moda her ne kadar her altı ayda bir baştan aşağı kendini yeniliyormuş, bambaşka ufuklara yelken açıyormuş bir sektör olarak görünse bile aslına bakarsınız kendini sürekli tekrar ediyor. Elbette bu tekrar ediş yalnızca 5 yıl önce sevdiğiniz bir trendin geri gelmesinden ibaret değil. Kısa bir süre önce “ölümcül moda günahları ve giyilmemesi gerekenler Listesi”nin başında yer alanlar bugünlerde ise havalı görünmenin sırrı olan tarzlar olarak yer alıyor. Bazıları var ki daha önce hiç moda olmamıştı bazıları ise sadece 10 yıldır yasaklı durumdaydı. Yeni sezon trendlerine hep beraber yakından bakalım.
Yüksek Belin Dönüşü
2000’li yılların başlarında herhangi birine “Asla giymeyeceğin bir şey söyle bana.” Deseydiniz hiç şüphesiz “Yüksek belli herhangi bir kıyafet.” Cevabını alırdınız. Sağlık otoritelerinin “Düşük bel pantolon giymek sağlık açısından zararlı.” Uyarıları mı etkili oldu yoksa herkes annesinin sözünden çıkmama kararı mı aldı bilemiyoruz ancak bugünlerde yüksek bel trendi önlenemez bir biçimde yükselişe geçti.
yk1
Claudia Schiffer
Aslına bakarsanız her ne kadar eski moda gibi görmeye devam etsek bile kendine göre birçok artısı da yok değil. Mesela belinizin inceliğini öne çıkartarak daha zarif bir görüntü elde etmenize imkân veriyor. Üstelik doğru parçalarla birlikte kullandığınızda bacak boyunuzu daha uzun gösteriyor. Böyle baktığınız zaman iyi ki gelmişler olarak görüyorsunuz.
yk3
Miranda Kerr
Chloé markasının yeni sezon koleksiyonunda sıkça yer alan yüksek belli tasarımlar gerçekten de giyene ve doğru parçalarla kombinleyebilene oldukça elegan ve feminen bir hava katıyor.
Baştan Aşağı Tek Renk
yk4
Rachel Comey
Herhangi bir günde tercih ettiğiniz kıyafetlerinizin renginin aslında sizin o günkü ruh halinizi temsil ettiği sözünü duymuşsunuzdur. Bir süre bir renge takılıp kalınca ve size yakıştığınızı düşündüğünüzde hep onu giymek isteyebilirsiniz. Kulağa yüksek bel trendi kadar korkunç gelmese bile tepeden tırnağa aynı renk giyinmek de özellikle bu sezona kadar olabildiğince uzak durulan bir stil ifadesiydi. Yani en azından o renk siyah olmadığı sürece…
Özellikle turuncu bu sezonun yeni siyahı olarak kabul edildi ve baştan aşağı turuncu giymek oldukça moda…
yk7
Current Elliot Pantolon Fiyatı: 218 $
H&M Çan Etek Elbise Fiyatı: 59,99 TL
Diane Von Furstenberg Elbise Fiyatı: 465 $
Miss Selfridge Mary Jane Platform Topuklu Ayakkabı Fiyatı: 45 Euro
Tory Burch Babet Fiyatı: 178 $
Topshop Plastik Aksesuar  Fiyatı: 3,5 Euro
Karen Walker Güneş Gözlüğü Fiyatı: 220 $ 
Renkler üzerine uzunca düşünüp taşınmak, zaman kaybetmek istemiyorsanız ve bu sezon moda olan renklerden bir tanesini çok seviyorsanız (Amacınız zayıf görünmek de olabilir, tek renk giyindiğinizde vücut hatlarınızın daha minimal görüneceğini unutmayın.) bu trend tam da size göre. Peki, hangi renkler çok moda bu sezon diyorsanız; beyaz, kırmızı, karamel hem iddiasız hem de oldukça uygun. Biraz aşırıya kaçmaktan ne çıkar ki diyenler ise neon ya da metalik renkleri tercih edebilirler.
Sabo ve Çorap İkilisi
yk8
Bir düşünün ki kış günü evde oturuyorsunuz. Çöp atmaya ya da markete birkaç dakikalığına dışarı çıkmanız gerekiyor. Ayağınızda çoraplarınız varken bir gece önce partiye giderken giydiğiniz stiletto ayakkabılarınız çarpıyor gözünüze, “Aman kim görecek ki?” diyorsunuz ve geçiriyorsunuz ayağınıza. Ama yine de içinizden dua ediyorsunuz “İnşallah kimseye yakalanmam.” Diye.
yk9
Leighton Meester
Bu durum birkaç yıl öncesine kadar ancak böyle bir durumda karşınıza çıkarken, yeni sezonun en ünlü trendlerinden biri olarak bizleri bekliyor. Üstelik dışarı kahve içmeye çıkarken ya da partiye giderken yani her daim giyebilirsiniz. Sebebiniz ise oldukça basit: Güzelim ayakkabılarınızı giymeniz için yaz sıcaklarını beklemenize hiç gerek yok. Bu trend ile hem stil sahibi olmak hem de üşümemek mümkün…
Denim Üstüne Denim Trendi
yk11
Rihanna
Jean pantolon ile şık görünmenin belli başlı kuralları vardır. Hepimiz biliriz. Bu kuralların başında da “eğer denim giyiyorsanız üzerine denim giymekten kaçının” yer alır. Oysa son iki sezondur değişen bu kural yeni sezon trendleri arasında da yerini koyuyor. Ve mottomuz “denim üzeri denim” oluyor.
yk10
Chloé                                                                    Dolce Gabbana                        Twenty8Twelve
En gözde stil ikonaları, Hollywood yıldızları ve modeller her biri bu trendi uyguluyor. Ve jean pantolonlarının üzerine jean gömlek ya da jean ayrıntılar taşıyan parçalar giyiyor. Peki, ne oldu da herkes aniden jean giyme kurallarını unuttu da bu trende hemen ayak uydurdu dersiniz? Bu dalganın temel olarak 2010 yılında Calvin Klein markasının İlkbahar- Yaz defilesinden yayıldığını ve hepimizi ele geçirdiğini söyleyebiliriz. Tabii markayı takip eden pek çok jean markasının reklam kampanyaları ve yıldız isimlerin etkisi de büyük üzerimizde… Birçok kıyafet türü için “takım” görüntüsünün geri dönmüş olmasının da denim üzerine denim trendini bizlere daha kolay benimseten ve “Neden olmasın ki bir deneyeyim” dememizi sağlayan faktörler arasında…
yk12
Alexa Chung
Denim giyme kurallarını unutun ve sizde bu trende ayak uydurun. Hem zaten modanın çıkış noktasındaki düşünce de bu değil mi; neden olmasın bir deneyelim?
Pijama Pantolon
yk13
Dökümlü ya da palazzo pantolon olarak karşımıza çıkan bu trendin geri dönüşü, bol bluzlar ve ceketler yeni sezonun mottosunun rahatlık olduğunu anlatıyor bize.
yk14
Yumuşak ve dökümlü üstler, pijama pantolonlar ile uçuşan saten elbiseler uyku halimizin şık görüntüsünü artık sokağa taşımamızı sağlıyor. Karen Walker, Michael Kors, Donna Karan, Thakoon ve Proenza Schouler’ın yeni sezon koleksiyonlarındaki pijama etkisi ise yeni sezon trendinin ilham kaynakları arasında yer alıyor.
Yine Yeni Yeniden Leopar
Her sezonun klasik trendi olan leoparı yeni sezon ilkbahar- yaz için daha gündelik kombinlerde görmek mümkün. Blumarine ve Dolce Gabbana gibi birçok ünlü markanın da yeni sezon koleksiyonlarının ilham kaynağı olarak karşımıza çıkan leopar deseni bu kez çok yönlü kullanımı ile baştan aşağı bizleri giydirecekmiş gibi görünüyor.
yk15
Vanessa Hudgens
Leopar desenini özellikle de beyaz renk ile birleştirerek modern ve elegan bir görünüm yaratabilirsiniz.
Canlı Renkler Sezonu
yk17
Baharın tazeliğini, enerjisini yansıtan canlı yeşil ve sarı yeni sezonda Christopher Kane ve Miu Miu gibi birçok ünlü markanın podyumlarında sıkça karşımıza çıktı. Bu tonları özellikle de klasik kesimlerle birleştiren kıyafetleri seçerek yeni sezonun enerjisini kolayca yakalayabilirsiniz.
yk18
Ancak eğer cildiniz çok bronzsa ya da sarışınsanız parlak sarı ve yeşilden uzak durmalısınız. Çünkü bu renkler cilt renginizi donuk gösterebilir. Yani yeni sezonda limon sarısı yerine hardal sarısını tercih edebilirsiniz. Bu renkler eşliğinde 50’li yılların etkisini taşıyan bir elbiseyle oldukça şık olabilirsiniz.
Karıştırın Desenleri
yk20
Whitney Port
Farklı desenleri karıştırmalı mıyız yoksa hiçbir şekilde karıştırmamalı mıyız bu soru üzerine bizimde kafamız karıştı. Farklı renkleri ve parçaları kendi içlerinde kolayca birleştirebiliyoruz. Peki, bunca yıldır desenleri neden bir arada kullanamıyoruz? Marin desenler ve çiçekler, leopar ve çizgili parçalar bu sezon bir araya geliyor ve ortaya bambaşka görünümler çıkıyor.
yk19
Diane Kruger
Farklı desenleri birbirine uygun kullanmak elbette iyi bir göz ve birazda cesur olmayı gerektiriyor. Sizde çizgilerle çiçek desenlerini, puantiyeler ile ekoseleri hatta ve hatta zebrayla leoparı bile birleştirebilirsiniz. Aslında her birinin aynı coğrafya olan moda da yaşadığını unutmayın ve birleştirin. İşte bu kadar!

0 yorum:

Yorum Gönder